Třináct žáků a dvě učitelky ze školy v Havířově jsou v karanténě. Nakazil se syn horníka z dolu Darkov

čtvrtek 21. května 2020 ·

Testy potvrdily nákazu koronavirem u dalších 27 lidí, která souvisí s ohniskem nemoci v Dole Darkov v Karviné. ČTK to dnes řekla Irena Martinková z Krajské hygienické stanice v Ostravě. Celkem tak v návaznosti na Důl Darkov bylo pozitivně testováno už téměř 150 lidí, zaměstnanců OKD a jejich rodinných příslušníků. Další stovky kontaktů musejí hygienici prověřit. Mezi rodinnými příslušníky byl pozitivně testován i horníkův syn, jenž navštěvuje ZŠ Generála Svobody. Školní skupina 13 dětí i dvě učitelky jsou proto ve čtrnáctidenní karanténě. Školu čeká dezinfekce, první stupeň ale v pondělí může otevřít.




Celý text naleznete zde
Zprávu iDNES naleznete zde

3 komentářů:

Eva Adamová řekl(a)...
21. května 2020 v 17:19  

Takže se jedná o deváťáky, kteří nemohou absolvovat přípravu na přijímačky. Budou jasně znevýhodněni. Myslelo se nějak na tyto případy?

Jistě někteří namítnete, že i za normálních okolností se může stát, že žák nechodí čtrnáct dnů před přijímačkami do školy a nikdo to neřeší. Jenže tentokrát je situace diamterálně odlišná. Žáci měli dvouměsíční výpadek a jejich současná docházka do školy je narozdíl od normální situace intenzivně zaměřena pouze na přípravu na přijímačky.

Anonymní řekl(a)...
22. května 2020 v 7:23  

Paní Adamová, za poslední týden jsou to jen 3 případy ve školství. Pouze 3 karantény. Mnohem vážnější by to bylo v případě nákazy a karantény na desítkách škol. Jedná se zde o pouhých 15 žáků=skupina.

Eva Adamová řekl(a)...
22. května 2020 v 9:17  

No a co? To je důvod nepřiznat si, že tito žáci jsou nastalou situací poškozeni?

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.