Policie u vstupu, polovojenský režim. I tak bude vypadat návrat žáků do škol

sobota 23. května 2020 ·

O pomoc strážníků si požádala například Základní škola Jiráskova v Benešově u Prahy. „Sami jsme na to zvědaví. Nutí to lidi, aby dodržovali předem stanovená pravidla. Je to spíše kvůli ohlídání dopravní situace, ale mohou pomoci třeba i s dodržováním rozestupů,“ uvedla zástupkyně ředitele Hana Mikulcová v reportáži Seznamu Zprávy.



Negativních reakcí se nebojí. „Děti strážníky znají. Chceme je hlavně kvůli bezpečnosti. Přijde 25 skupin dětí. Budou vstupovat z různých směrů,“ řekla zástupkyně. Do tamní školy se v pondělí chystá asi tři sta dětí, tedy sedmdesát procent ze všech. Vedení připravilo detailní nástup s podrobným plánkem tříd, aby se žáci co nejméně potkali.

Třeba do brněnské Základní školy Bakalovo nábřeží budou děti přicházet po skupinkách od půl osmé do půl deváté. „Budeme je do školy vpouštět třemi vchody, u kterých je budou organizovat učitelé. Každý pedagog bude mít na starost jednu skupinku, kterých je na škole 22. Všichni učitelé jsou od nás ze školy,“ popsala ředitelka Yveta Gašparcová. Vrátí se tam asi 280 děti.

Ne každou skupinu však může vyučovat třídní učitelka, což je pro rodiče důležité. „Budeme se snažit plnit všechna opatření, ale například dodržování bezpečnostních rozestupů bude velmi náročné. Pro děti bude každopádně lepší, když se vrátí do školy už teď. V září by byl jejich návrat velmi obtížný kvůli ještě delší prodlevě, během které nebyly ve škole,“ dodala ředitelka.

Celý text naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.