Petra Boháčková: Video Pat a Mat ve výuce fyziky

středa 27. května 2020 ·

"Dnes jen krátce námět na jednu dálkovou hodinu fyziky. Žáci se šesté třídy se teď budou zabývat elektrickým proudem. Aby hodiny přežili, bude dobře, když budou vědět něco o zásadách správného zacházení s elektrickými zařízeními. Jsem si jistá, že už něco vědí, protože jsou na hodině, zřejmě je rodiče uchránili před strkáním předmětů nebo rukou od elektrických zásuvek," píše Petra Boháčková na svém blogu.



Petra Boháčková (twitter.com)
Na začátek hodiny rozdám žákům odkazy na články z novin. Žáci vyhledávají, co mají články společné. Když odhalí to, že příčinou požárů nebo zranění v odkazovaných článcích, je špatné zacházení s elektrickými zařízeními, vyhledají zásady správného zacházení s elektrickými spotřebiči.

A teď přijde to video. Pat a Mat, díl nazvaný Parkety.

A co je úkolem? Určitě si video užít. Ale také zkusit najít co nejvíc chyb, které Pat a Mat, pokud jde o bezpečné zacházení s elektrickými zařízeními, udělají. A taky navrhnout, jak to mělo být správně.

Doufám, že si hodinu i na dálku užijeme.


Zdroj: Petra Boháčková

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.