Na internetu se prodávaly didaktické testy. Je to podvod, varuje ministerstvo

pátek 29. května 2020 ·

V souvislosti s nadcházející maturitní zkouškou a konáním didaktických testů se na sociálních sítích objevil prodej „ověřených“ testů. Ministerstvo školství ale varuje, že jde o podvodné testy a na stránku podá trestní oznámení. Ministerstvo před těmito podvodnými prodeji upozornila na svém Twitteru. Informuje iDNES.



„Chtěli bychom upozornit, že se jedná o nabídku podvodnou, a varovat tak všechny, aby na podobné nabídky prodeje ‚zaručeně pravých‘ testů v žádném případě nereagovali,“ okomentovala situaci tisková mluvčí MŠMT Aneta Lednová. Podle mluvčí se ministerstvo po právním posouzení rozhodlo podat trestní oznámení.


Celý text naleznete zde

8 komentářů:

Eva Adamová řekl(a)...
29. května 2020 v 15:30  

Předpokládám, že ministerstvo by podalo trestní oznámení tím tuplem, kdyby se o podvodný test nejednalo, tzn. kdyby se jednalo o skutečný test, který byl nachystán k použití 1.6.. To by totiž teprv byl ten pořádný průšvih.

Tajný Učitel řekl(a)...
30. května 2020 v 8:26  

Máme-li plošné testy, budou i plošné podvody. Žádné překvapení. Je pikantní, že dvouctihodní propagátoří smz furt mleli o důvodu jejího zavedení, jímž bylo podvádění při školní maturitě. Třeba se teď chytí za nos. Ale spíš ne. Oni sami na ní totiž vydělávají svými zaručenými přípravami a spoluprací s cermatem.

mirek vaněk řekl(a)...
30. května 2020 v 10:19  

Já to vidím jako přínos. Pokud si žáci koupí takový test a udělají si ho, pak udělali něco reálného ke státní maturitě a výšili své šance na úspěch.Spousta maturantů na přípravu ke státní maturitě během online výuky kašlala. Mnozí si ani neprošli minulé testy nespočítali ani příklad z testů minulých let.

Ale za neúspěšnost budou opět obviněni učitelé.

Eva Adamová řekl(a)...
30. května 2020 v 10:45  

Tajný, Vy jste to vůbec nepochopil. Ono se totiž v podstatě o žádný podvod nejedná. Kdosi jen sestavil test, podobný těm, které se používají u maturity, a nabídku zamotal do slovní omáčky tak, že si to někteří vysvěrlili, že se jedná o test připtavený k maturitě, čehož pravděpodobnost je mizivá. Takovýchto testů přece najdete na SCIO stránkách, v novinách atd. kvanta a nikdo na jejich prodejce trestní oznámení nepodává.

Jestli chcete, můžete zažalovat SCIO nebo Mladou Frontu Dbes. SCIO by si to navíc zasloužilo i kvůli tomu, co vyvedlo s monitorováním studentů NSZ u online přijímaček na VŠ. Tento komár, který se tady teď rozebírá je proti tomuto průšvihu SCIA úplně směšný.

Tajný Učitel řekl(a)...
31. května 2020 v 8:54  

paní Adamová, nejdříve napíšete, že se " v podstatě o žádný podvod nejedná"

a vzápětí

"Kdosi jen sestavil test, podobný těm, které se používají u maturity, a nabídku zamotal do slovní omáčky tak, že si to někteří vysvěrlili, že se jedná o test připtavený k maturitě, čehož pravděpodobnost je mizivá."

Načež ukážete prstem na scio, a co oni, oni taky...

Nepřijde vám to pěkně slizké?

Eva Adamová řekl(a)...
31. května 2020 v 9:18  

Ale no tak, Tajný..., že byste byl v argumentační nouzi? Vypadá to tak.

Tajný Učitel řekl(a)...
31. května 2020 v 18:00  

Vydávat něco za něco, co to není a prodávat to vyděšeným maturantům u vás není podvod?

Eva Adamová řekl(a)...
31. května 2020 v 20:46  

Zkuste tedy napsat, za co to dotyční vydávali, naschvál.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.