Máme malé znalosti IT a jsme vyčerpaní, říká téměř polovina učitelů k on-line výuce

pondělí 11. května 2020 ·

Jak vyučování na dálku zatěžuje učitele a žáky, jak jsou s ní spokojení a s čím se nejvíce potýkají? V dubnovém šetření to zjišťovala společnosti Kalibro ve spolupráci s Nadací České spořitelny. Průzkumu "12 otázek ke koronavirové výuce" se účastnilo více než 4 600 rodičů žáků základních a středních škol a také více než 2 500 učitelů. Online deník Aktuálně nabízí výsledné statistiky.




Celý text naleznete zde

4 komentářů:

tyrjir řekl(a)...
11. května 2020 v 7:01  

JAK MŚMT ROJÍŽDĚLO DISTANČNÍ VZDĚLÁVÁNÍ

Nic si z toho mnohdy krkolomného vzdělávání na dálku, prosím, vážení kolegové ve školách, nedělejte. Podíváte-li se pozornějí na stánky MŠMT ČR a porovnáte-li je s jinými ministerskými a neministerskými stránkami, budete si možná připadat jak o v internetové době kamenné. Prokoušete-li se tam nedatovanými sděleními s mnohdy pochybným informačně komunikačním obsahem a formou a chcete-li se tam něco kloudného dovědět, neobejdete se například mnohdy bez zaplevelování svého počítače stahováním jinak nečitelných souborů. Tenhle "ministerský digitální distanc" Vám nařídil distanční vzdělávání? Zajímalo by mne, za co se všechny ty digitalizační stamilióny či miliardy utrácejí, když ty ministerské stránky vypadají, jak vypadají.

Třeba to s tou školní digitalizací dopadne jako s POVINNÝMI maturitami z matematiky:

DIGITALIZACE VE ŠKOLÁCH NEBUDE POVINNÁ, DOKUD SE MŚMT NENAUČÍ ALESPOŇ JEJÍ ZÁKLADY.


J.Týř

K tomu viz též

DISTANČNĚ VZDĚLÁVACÍ ROBOT NA KONCI ŠKOLSKÉHO TUNELU
aneb
SMÍ MŠMT ČR NAHRADIT ŠKOLNÍ VÝUKU ZALOŽENOU NA POVINNÉ ŠKOLNÍ DOCHÁZCE TZV. DISTANČNÍM VZDĚLÁVÁNÍM?
http://www.ceskaskola.cz/2020/03/robert-plaga-zvladnout-to-muzeme-jen.html

https://www.youtube.com/watch?v=EPQuPGTFeME

mirek vaněk řekl(a)...
11. května 2020 v 9:27  

Ač s názory pana Botlíka mnohdy nesouhlasím, zde bych mu chtěl poděkovat. Zatím nejlepší průzkum.
Doporučuji projít všechny otázky a udělat si vlastní názor.
Jen škoda, že nejsou rozlišeny typy škol. Jiná situace je u gymnazisty a jiná u 1. stupně ZŠ.

Pavel Doležel řekl(a)...
11. května 2020 v 9:52  

Pane Vaňku, kde jste zjistil, že v tom je nějak zainteresován pan Botlík? V Kalibru dávno není. Netvrdím, že v tom angažován nebyl, jen jsem tu informaci asi přehlédl.

Oldřich Botlík řekl(a)...
11. května 2020 v 10:01  

ad mirek vaněk

Ač s názory pana Botlíka mnohdy nesouhlasím, zde bych mu chtěl poděkovat.

Jak už jsem několikrát vysvětloval, jsem už v důchodu. Průzkum je kvalitní a zajímavý jako všechno, co Kalibro poskytovalo a poskytuje, já s ním ale nemám vůbec nic společného. Dozvěděl jsem se o něm dokonce až dodatečně, se značným zpožděním. A nikoli z Kalibra.

Jedinou "zásluhou", ke které bych se snad hlásil, je skutečnost, že když jsme projekt Kalibro v roce 1995 s kolegou Součkem zakládali, šlo nám především o to, abychom těm ředitelům škol, učitelům, rodičům a žákům, které to zajímá, poskytovali relevantní informace o výsledcích vzdělávání ve školách a o okolnostech, za kterých tam probíhá.

Těší mě, že tohoto cíle se Kalibro i nadále drží.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.