UčíTelka prodlužuje výuku. Vzdělávat bude až do 19. června

úterý 28. dubna 2020 ·

Děti nižších ročníků základních škol se vrátí do lavic nejdříve koncem května, žáci druhých stupňů a středních škol nastoupí pravděpodobně až v září. Kvůli přerušení výuky je klíčové domácí vzdělávání. S ním rodičům těch nejmenších školáků pomáhá mimo jiné pořad UčíTelka . Jeho vysílání Česká televize prodlouží až do 19. června.



Televizní učitelky s žáky probírají kromě matematiky a češtiny i další předměty. Učivo navíc prezentují zábavnou formou. „Není cílem do dětí něco nadrilovat. Cílem je, aby jim zůstal vytvořený návyk pravidelného učení,“ vysvětluje učitelka Lenka Ficová.

„Líbí se mi, jak se tam učí jiné děti a jak to mají hezky vymyšlené,“ říká osmiletá Alžběta Horáková, která společně se svou sestrou začíná sledováním UčíTelky každý den domácí výuky.

„Jsme samozřejmě rádi, že děti mají jakousi formu kontaktu s ostatními, že vědí, že v učení nejsou samy a že se učí i jinde. Já tam beru i inspiraci a nápady, jak s některými tématy pracovat,“ dodává k UčíTelce matka školaček Kateřina Rózsová.

O učitele nemá UčíTelka nouzi 

Učitelů ochotných zapojit se do přípravy pořadu je dostatek. „Zájem o účast v UčíTelce nás příjemně překvapil a jsem velmi rád, že se toho učitelé zhostili tak, jak se toho zhostili,“ pochvaluje si ministr školství Robert Plaga (za ANO).

UčíTelce se během nouzového stavu podařilo oslovit téměř šedesát procent školáků ve věku šest až 12 let. „Podle dat sledovanosti se vždy dívá jedno dítě a jeden rodič. A to je přesně to, jak byl pořad koncipován,“ říká vedoucí projektu Luboš Rosí.

Pro starší žáky vysílá ČT2 každý den dokumenty v programu Odpoledka a pro všechny je pak určen web ČT Edu.


Zdroj: Tisková zpráva ČT

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.