To, že vláda dosud neřekla, kdy budou maturity a přijímací zkoušky, Plaga za chybu nepovažuje

středa 22. dubna 2020 ·

Do školy se půjde i bez jídelen. Neznamená to, že děti budou hladové, jídelna ale možná nepojede v režimu, na který jsme zvyklí. Čekáme na pokyny, které přijdou do konce dubna, říká ministr školství Robert Plaga. To, že vláda dosud neřekla, kdy budou maturity a přijímací zkoušky, za chybu nepovažuje. Snažím se nechrlit termíny. Nesoutěžíme s ostatními zeměmi, kdo bude první. Za zvládání krize bych dal vládě lepší dvojku, dodává v rozhovoru pro DVTV.






Celý rozhovor naleznete zde

4 komentářů:

Silvie A. řekl(a)...
22. dubna 2020 v 6:40  

Za zvládání krize bych dal vládě lepší dvojku

On už si pan ministr chystá křesílko v pražské kavárně?
Za podrazáctví panu ministrovi jedničku s hvězdičkou. Aspoň něco umí.

mirek vaněk řekl(a)...
22. dubna 2020 v 9:06  

Na severu jídelny nemají. Co až si všimne, že v Africe nemají ani školy.

Ministerstvo a ústavy jako sídlo těch nejschopnějších měly v krizi být lídry učitelstva a škol. Udělali několik webinářů. Doteď nejsou v obraze co se na školách děje a ještě ani nepřišli na to v čem může být problém.
Komunikace 0.
Aspoň nic nenaznačuje tomu, že je tomu jinak. Rád budu příjemně překvapen.

Anonymní řekl(a)...
22. dubna 2020 v 12:13  

Tady je třeba se ministra i zastat. Nikdo nedokáže předpovědět vývoj pandemie. Současné Švédsko tak dlouho nic nedělalo proti koronaviru, až tady mají celkem 1760 mrtvých a 170 úmrtí každý den. Švédsko má přitom stejný počet obyvatel jako ČR. Ministr má pravdu, zatím nespěchejme.

Eva Adamová řekl(a)...
22. dubna 2020 v 12:17  

Termíny ještě ani vyhlásit nemůže. Většinou nejezdí vůz před koňmi. Uzákonilo se 14 dnů po nástupu do škol přijímačky, tři týdny po nástupu maturity. Nástup do škol je ale zatím pouze hypotetický a u deváťáků to ještě bude muset legislativně dořešit, protože ti do škol pravděpodobně nenastoupí vůbec.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.