Na smíchovské průmyslovce učí i studenti. Nyní vzdělávají celé Česko v učení na dálku

pátek 3. dubna 2020 ·

Smíchovská střední průmyslová škola v Praze si svou digitální revoluci prožila již před deseti lety. Nyní pomáhá se zaváděním výuky na dálku a on-line nástrojů i jiným školám, které k urychlené digitalizaci donutila koronavirová epidemie a nucené uzavření tříd. Reportáž přináší on-line deník Aktuálně.




Zatímco jiné školy v těchto dnech zejí prázdnotou nebo se tam pohybují maximálně učitelé, ve smíchovské průmyslové škole se i teď objevuje několik studentů. Ve škole se nachází zcela nové filmové studio, takzvaný Mediální dům Preslova. Reportér Vojtěch Linha si sem zve odborníky, kteří mají co říct k on-line výukovým programům či k aplikacím, jež umožňují vyučování na dálku. Pořádají tu také on-line semináře, jak jednotlivé nástroje používat. Kameramani i střihači jsou stejně jako Vojta místní studenti. A celý mediální dům vede čerstvý absolvent Tomáš Berka.

"Jako škola s oborem informačních technologií jsme se rozhodli udělat analýzu programů, které se dají využít k on-line vyučování. Zmíněné programy mohou pomoci učitelům a žákům ke vzdálené výuce," píše se na stránkách Učíme.online, které "Preslovka" vytvořila speciálně kvůli zavření škol v době koronavirové epidemie.


Celý text naleznete zde 
Další informace naleznete na Učíme.online

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.