Anketa České školy: Mají se školy v květnu otevřít? Odpovídá ředitelka gymnázia Renata Schejbalová

středa 8. dubna 2020 ·

Česká škola oslovila ředitele škol, učitele i odborníky se dvěma jednoduchými otázkami: 1) Souhlasíte s plánem na znovuotevření škol v půli května? (Samozřejmě za příznivých epidemiologických podmínek, s nimiž počítá vláda…) 2) Co si myslíte o možnosti dodržet ve školách hygienická opatření, o nichž se diskutuje - roušky, odstupy… Odpovídá předsedkyně Asociace ředitelů gymnázií Renata Schejbalová.



Renata Schejbalová (repro ČT)
Renata Schejbalová: Moc ráda bych se do školy vrátila co nejdříve… Ale ráda bych se vrátila do "normální školy". 

1) Souhlasíte s plánem na znovuotevření škol v půli května? (Samozřejmě za příznivých epidemiologických podmínek, s nimiž počítá vláda...) 

Moc ráda bych se do školy vrátila co nejdříve, stýská se mi po studentech i učitelích. Ale ráda bych se vrátila do "normální školy". 

2) Co si myslíte o možnosti dodržet ve školách hygienická opatření, o nichž se diskutuje - roušky, odstupy... 

Vyložený nesmysl. Odstupy - nemožné zajistit. Budou požadovány i v hromadných dopravních prostředcích, kterými se do škol budou žáci přepravovat? Roušky - celý den? Jak často si je budeme vyměňovat? Jak budou žáci pít, svačit? O školních jídelnách ani nemluvě. Nechť nám stát zajistí dezinfekční mýdla a dezinfekce, nechť chodí do školy jen zdravé děti, pak je možné do škol nastoupit. Počkejme, jaká budou nařízení z ministerstva zdravotnictví. Pan ministr Plaga slíbil, že je prodiskutuje s učiteli, pak se uvidí.

5 komentářů:

Ivo řekl(a)...
8. dubna 2020 v 4:53  

...se uvidí "zdecimovaný" kantorský stav na podzim 2020, protože ve školách učí cca 70 % učitelů ve věku 50+.
ZASTAVTE TU ŠÍLENOST (NÁSTUP V KVĚTNU), DOKUD JE ČAS!

Ivo Mádr řekl(a)...
8. dubna 2020 v 9:56  

Ivo

Tak nějak jsem pochopil, že to promoření dělají úmyslně, aby prý promořili co se dá. Na učitele kašlou. Tak nějak jednoho zarazí, když si vezme kalkulačku a vezme si smrtnost dětí do 19 let a počet žáků ve školách, tak jednoho zamrazí. Kdo bude vysvětlovat rodičům tyto nepříznivé zprávy a navíc všichni budou vědět, že došlo k tzv. "cílenému promořování". A navíc, někteří ředitelé budou tvrdit, že děti roušky nemají používat, takoví ředitelé přímo podporují vědomé šíření nakažlivé nemoci. A za to je vězení do 10 let.

Jir řekl(a)...
8. dubna 2020 v 9:59  

Co by tam ty děti bez kantorů dělaly?

Josef Soukal řekl(a)...
8. dubna 2020 v 11:17  

Dovolil jsem si odpovědi převzít:
http://blog.aktualne.cz/blogy/josef-soukal.php?itemid=36441

Petr Portwyn řekl(a)...
9. dubna 2020 v 12:23  

Pan ministr Plaga slíbil, že je prodiskutuje s učiteli...
Bez komentáře.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.