Anketa České školy: Mají se školy v květnu otevřít? Odpovídá předsedkyně Učitelské platformy Petra Mazancová

středa 8. dubna 2020 ·

Česká škola oslovila ředitele škol, učitele i odborníky se dvěma jednoduchými otázkami: 1) Souhlasíte s plánem na znovuotevření škol v půli května? (Samozřejmě za příznivých epidemiologických podmínek, s nimiž počítá vláda…) 2) Co si myslíte o možnosti dodržet ve školách hygienická opatření, o nichž se diskutuje - roušky, odstupy… Odpovídá středoškolská učitelka a předsedkyně Učitelské platformy Petra Mazancová.



Petra Mazancová (facebook.com)
Petra Mazancová: Za podmínek, které aktuálně diskutuje ministerstvo školství mi návrat do škol přijde velmi problematický 

Nejsem epidemiolog, takže nedokážu posoudit, co jsou příznivé podmínky. Za podmínek, které aktuálně diskutuje ministerstvo školství mi návrat do škol přijde velmi problematický. Chápu, že rodiče musí do práce a potřebují, aby děti šly do škol. V tom případě bych otevřela první stupeň (aby rodiče nemuseli být na OČR) a druhý stupeň a střední školy mohou dokončit tento školní rok distančně (tipuju, že to bude i mnohem efektivnější vzdělávání). Otevření prvního stupně si ale nedovedu představit s rouškami - a jako středoškolská učitelka jsem klidně připravená si svoji distanční výuku zorganizovat tak, abych mohla třeba jeden den v týdnu chodit do základních škol pomáhat (více učitelů na děti = menší skupiny).

Jinak viz naše dnešní tisková zpráva.

5 komentářů:

Jana Maříková řekl(a)...
8. dubna 2020 v 10:22  

Velmi problematické je správný výraz. Nebo přímo neuskutečnitelné.

Nicka Pytlik řekl(a)...
9. dubna 2020 v 10:13  

abych mohla třeba jeden den v týdnu chodit do základních škol pomáhat

Jeden den v týdnu?
A není to málo?

Petr Portwyn řekl(a)...
9. dubna 2020 v 12:11  

více učitelů na děti = menší skupiny
A místnosti?

Nicka Pytlik řekl(a)...
9. dubna 2020 v 12:43  

A místnosti?

Normálně... ve třídě místo 24+1, popř.+1 asistent, bude 3*(8+1), popř.+3 asistenti.

Petr Portwyn řekl(a)...
9. dubna 2020 v 13:02  

Jo jako že se bude učit na směny?

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.