Studenti Pedagogické fakulty UK začnou od pondělí hlídat děti zaměstnancům Fakultní nemocnice Motol.

sobota 14. března 2020 ·

Studenti vytvoří malé dětské kolektivy v prostorech, které pro ně nemocnice vymezí. Opatření umožní lékařům a sestrám zůstat v práci v době, kdy jsou zavřené školy a šíří se nová forma koronaviru. Zájem o nabídku pomoci jich projevilo zatím asi 30. Informuje on-line deník Aktuálně. 



Podle děkana fakulty Michala nedělky se děkani pedagogických fakult v ČR domluvili, že se v pomoci s hlídáním dětí budou angažovat. "Děkani jsou připraveni v těch svých oblastech právě tam, kde nemocnice potřebují pomoct s dětmi personálu," řekl Nedělka. Na zapojení studentů pedagogiky při hlídání dětí se již ve čtvrtek dohodli například zástupci Pedagogické fakulty Masarykovy univerzity a Fakultní nemocnice Brno nebo Pedagogické fakulty Ostravské univerzity a Fakultní nemocnice Ostrava.


Zdroj:  on-line reportáž Aktuálně

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.