Michael Canov: Ministr Plaga to zjevně ještě nepochopil, druhé pololetí je pasé. Maturitu, ať dostanou všichni

pátek 20. března 2020 ·

„Ministr školství Robert Plaga (ANO) předloží zákon, kterým bude chtít posunout termín maturit na dobu, kdy se znovu otevřou školy. Na dnešní tiskové konferenci po jednání vlády to řekl premiér. To jako na podzim? Pan ministr to zjevně ještě nepochopil. Letošní školní rok (jeho druhé pololetí) je pasé,“ píše senátor Michael Canov na svém profilu na Facebooku.



Michael Canov (facebook.com)
Canov pokračuje: 

Co se týče maturit, navrhuji vzhledem ke zcela mimořádné situaci zcela mimořádné řešení: Maturitu udělit úředně všem maturantům. Svět se nezboří a my se teď nebudeme zdržovat záležitostí, která je vzhledem ke vzniklé situaci naprostou marginálností. Pokud bude skutečně předložen návrh zákona tak, jak píše pan ministr,, budu v Senátu navrhovat řešení, které jsem zde právě popsal.



Zdroj: Michael Canov

7 komentářů:

Q. E. D. řekl(a)...
20. března 2020 v 21:57  

Původně jsem si myslel, že to je fake news, ale dotyčný to doopravdy myslí vážně.

V tom případě navrhuji, aby všichni studenti 3. a 5. ročníku VŠ dostali příslušné tituly (Bc., Mgr.) rovněž prominutím.

tyrjir řekl(a)...
21. března 2020 v 19:34  

Michael Canov má podle mne docela rozumný názor: Jednotná státní maturitní zkouška pro všechny typy SŠ je tak velký nesmysl, že stojí za úvahu ji v tomto ojedinělém výjimečném případě všem odpustit nejen z důvodů organizačních, ale i z důvodů výzkumných, a maturitní osvědčení jim dát třeba podle pololetního vysvědčení.

Nechť se pak vysoké školy postarají o řádné přijímací řízení, podle něho, nikoli podle maturitního vysvědčení, přijmou maturanty (držitele výjimečného maturitního osvědčení) do prvních ročníků a provedou výzkum, zda a jak se absence maturitní zkoušky projevila na úrovni těchto nových studentů ve srovnání s předchozími ročníky, které maturitní zkoušku absolvovaly.

J.Týř

Pavel Doležel řekl(a)...
21. března 2020 v 22:57  

Nejen Bc. a Mgr., ale i MUDr., pak řidičáky, zbrojáky, všechno na košt. Máme přece tu výjimečnou situaci, tak se nebudeme, soudruzi, zdržovat nějakými detaily.

Bob řekl(a)...
22. března 2020 v 13:03  
Tento komentář byl odstraněn autorem.
Bob řekl(a)...
22. března 2020 v 13:43  

Přesně tak, ale pak bych tuto výjimečnou "maturitu" jasně odlišil už v názvu, třeba: "coronita" nebo tak něco.

tyrjir řekl(a)...
22. března 2020 v 18:58  

Coronita Maturita? Souhlasím. Je to podle mne super indikátor daného jevu! Za socialistů se rychlo maturantům říkalo "Rychlokvašky", ale na maturitním vysvědčení to neměli. a přesto to mnozí z nich dotáhli k regulérnímu dokončení VŠ...

tyrjir řekl(a)...
22. března 2020 v 19:03  

Pane Doležele, vaše logika je divná. Když pomůžu ven obyvatelům hořícího domu, měl bych podle vás vyhnat na ulici celé město nebo vesnici? :))) J.Týř

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.