Učitele chce Praha nalákat na byt

středa 26. února 2020 ·

Pražský radní pro školství Vít Šimral (piráti) vymýšlí systém, jak pomocí nabídky bydlení přilákat do hlavního města mimopražské učitele. Mnozí totiž raději působí mimo Prahu, v níž by museli značnou část svého příjmu dát za bydlení. Otázka bydlení je pro učitele podle poznatků magistrátu překážkou pro práci v Praze. Informuje deník Právo.



Adam Zábranský (praha.eu)
Podle radního Adama Zábranského (piráti) nejde jen o učitele, ale i o tzv. veřejné profese, jakými jsou také hasiči nebo policisté. „Platové třídy centrálně stanoví vláda pro všechny regiony, ale v Praze jsou výrazně vyšší životní náklady. Učitel jde raději než do Prahy učit do středních Čech, policista sloužit do regionu,“ řekl Zábranský s tím, že jednou z hlavních priorit pro vedení Prahy je školství.

Město ze svého bytového fondu pro učitele vyčlenilo zatím 333 bytů, do konce roku se má opravit dalších padesát.





Celý text naleznete v Právu

1 komentářů:

Tlumočník řekl(a)...
26. února 2020 v 11:49  

V Praze jsou výrazně vyšší životní náklady? Pan Zábranský asi nikdy nebydlel v odlehlém malém městě, odkud musí pro všechno daleko a draze dojíždět. Minulý týden jsem byl v Praze s žáky na exkurzi a zašel do indické restaurace na oběd. Bufetový způsob sněz, kolik chceš, polévka, několik jídel, rýže nebo placky, zákusek. Cena? 126 Kč. Tak tohle u nás opravdu nemáme.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.