Povinnou maturitní matematiku nerušit, ale opět odložit, navrhují poslanci

pátek 14. února 2020 ·

Kvůli rozhádané Sněmovně jsou stále v nejistotě studenti, které už příští rok čeká povinná maturitní matematika. Poslanci nejsou s to rozhodnout, zda bude zrušena. Nyní se rýsuje kompromis. Termín startu povinné maturity ze tří předmětů včetně obávané matematiky se opět posune, a to z příštího roku až na rok 2023. Informuje deník Právo.



Kateřina Valachová (repro: seznam.cz)
Navrhují to koaliční poslanci ČSSD a ANO s podporou KSČM a SPD jako pozměňovací návrh k novele ministra školství Roberta Plagy (ANO), která má povinnou maturitní matematiku zrušit. „Mám pocit, že odklad o dva roky je kompromis. Dohodli jsme se, že to budeme podporovat. Budeme mít podporu komunistů i SPD,“ řekla Právu školská expertka soc. dem. Kateřina Valachová. Podle jejích slov se jedná o společný návrh její, Karla Raise a Iva Vondráka (oba ANO). „Takže máme většinu,“ dodala exministryně školství, která k povinné češtině i povinnou maturitu z matematiky a ještě cizího jazyka prosadila.

„Vzhledem k tomu, že je pan ministr předkladatel vládního návrhu, stojí si za ním. Vyjádření k pozměňovacím návrhům budeme mít k dispozici později. Budeme je analyzovat před jednáním školského výboru 19. února,“ napsala Právu mluvčí resortu Aneta Lednová.


Celý text naleznete zde

3 komentářů:

mirek vaněk řekl(a)...
14. února 2020 v 10:27  

Ministr šlápl do... Ostatní poslanci se to snaží nějak zachránit, ale nikdo nemá koule to nechat tak, jak to zde 5 let bylo uzákoněno a všichni se podle toho měli řídit. Prostě kocourkov a právní chaos.

Lenka Pokorná řekl(a)...
14. února 2020 v 11:00  

A za dva roky se o tom bude diskutovat znovu? Oni nemají poslanci nic jiného na práci?

laimes řekl(a)...
17. února 2020 v 10:17  

MATURITU ZRUŠIT !

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.