Když jsou učitelé terčem šikany

neděle 15. prosince 2019 ·

Známý je případ z května letošního roku. Dvanáctiletá dívka dala učiteli facku, protože jí kvůli přešlapu neuznal skok do dálky. Podle něj totiž přešlápla. Školačka poté nezvládla své emoce a mezi spolužáky se vytahovala, že se mu za to pomstí. Počkala si na něj u kabinetu a za podpory spolužáků jej za domnělou křivdu fyzicky ztrestala. Podle ředitelky školy si chtěla prosadit vedoucí postavení ve třídě. Potrestána pak byla sníženou známkou z chování. Reportáž přináší Deník.




Důležité je zmínit, jak se při útoku zachoval učitel: Tím, že si to nechal líbit, sprostě dívce nenadával a útok nijak neopětoval, se zachoval podle vedení školy profesionálně. Věc začala řešit až ředitelka, která ctila literu zákona. Věc oznámila městu coby zřizovateli, sociálce a také si do školy zavolala matku, poté školačku přeložila do jiné skupiny, aby se s učitelem nepotkávala při dalších hodinách. 


Celý text naleznete zde

1 komentářů:

turistao 982 řekl(a)...
15. prosince 2019 v 17:11  

Za facku učiteli snížená známka z chování: Není to málo, Antone Pavloviči?

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.