Učitelé svůj boj o vyšší platy nevzdávají. Půjdou přesvědčovat poslance, aby získali pět miliard navíc

pondělí 18. listopadu 2019 ·

Zvýšení platů učitelů o patnáct procent na příští rok je stále ve hře. Navzdory tomu, že školské odbory zatím s tímto požadavkem neuspěly a vybojovaly si jen deset procent. Teď mají v plánu ve středu na jednání rozpočtového výboru sněmovny získat dalších pět miliard. Budou se snažit přesvědčit poslance, aby podpořili pozměňovací návrh ke státnímu rozpočtu na příští rok. Informují Hospodářské noviny.



Lukáš Bartoň (psp.cz)
S podobným plánem však už jednou neuspěly, na školském výboru minulý týden. "Pozměňovací návrh poslance Lukáše Bartoně na navýšení o pět miliard korun neprošel o jeden hlas. Bude nás tak čekat bitva v rozpočtovém výboru," uvedl předseda školských odborů František Dobšík. Pirátský poslanec Lukáš Bartoň potvrdil, že se jeho strana pokusí navrhnout další miliardy pro učitele ve středu. "Už jsme to předložili, ale asi nebudeme jediní, kdo podobný návrh na rozpočtovém výboru podá," řekl Bartoň.

Otázkou je, zdali strany, které návrhy podají, najdou dostatečnou podporu u většiny výboru, aby konečné hlasování nedopadlo jako na školském výboru. "Podporu zajištěnou nemáme, ale je podstatné, že je ochota se o tom bavit," řekl Bartoň.


Celý text naleznete zde

1 komentářů:

Radek Sárközi řekl(a)...
18. listopadu 2019 v 10:50  

Neprošlo to o pouhý jeden hlas? Takže kdyby se na školský výbor dostavili všichni opoziční poslanci, nebo kdyby návrh podpořila Kateřina Valachová, tak by prošel...

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.