Tlak na mzdy kantorů ještě zvýšíme, řekl šéf školských odborů Dobšík

pátek 8. listopadu 2019 ·

Ministryně financí Alena Schillerová (ANO) rozdala v létě deset miliard všem, ale na školství prakticky nic, tvrdí šéf školských odborů František Dobšík. V rozhovoru pro Právo prohlásil, že v příštím roce odbory tlak na mzdy kantorů ještě zvýší.



František Dobšík (repro ČT)
V rozhovoru zazní také tyto otázky a odpovědi:

Pokládáte středeční stávku za úspěch? 

Je to určitě velmi vážný signál, který se nám podařilo vytvořit, a ten úspěch se uvidí až na konci roku, jestli se nám podaří oslovit Sněmovnu.

Budete chtít 15 procent do příštího roku? 

Poslanecký návrh se modifikuje, propočítávají se možnosti. Je otázka, jestli bude politická vůle najít až těch pět miliard. Každá miliarda panu ministrovi pomůže v případě, že se dostane reforma do úzkých. Měl by tam pak prostor, aby všechno dobře dopadlo.

Zmiňoval jste i možnost týdenní stávky. Za jakých okolností byste na ni přistoupili? 

Nechtěl jsem vyhrožovat, byla to inspirace Chorvatskem , kde se dnes scházejí lidé na náměstích a stávkují, protože tam je procento HDP na školství ještě mizernější než u nás.


Celý text naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.