Opozice chce dát učitelům navíc miliardy, koalice je zdrženlivá

pátek 8. listopadu 2019 ·

Vlastní návrh pro školství chystají TOP 09 i ODS. Přednesou ho v průběhu druhého čtení. Právu to řekl šéf klubu TOP 09 Miroslav Kalousek. Jak podotkl, jde o to, aby se splnil slib na 15procentní zvýšení platů. „Ale určitě si nemyslíme, že by všechno mělo jít do tarifů,“ dodal.



Podle piráta Tomáše Martínka jejich klub více peněz do resortu podpoří. Podle Jana Čižinského z klubu lidovců jsou i oni připraveni podpořit návrhy.

Poslanci vládní koalice tak hrr do navýšení rozpočtu školství nejsou. Místopředseda školského výboru Karel Rais (ANO) řekl Právu, že nezpochybňuje nároky učitelů na zvýšení jejich platů na 130 procent průměrné mzdy. „Do školství teče víc peněz než loni. Ten směr je tedy správný. Je zbytečné vyvolávat neklid, protože cíl bude splněn,“ dodal.

Jazýčkem na vahách mohou být komunisté. „My zatím respektujeme dosažený kompromis a jsme schopni diskutovat o lecčems. Pokud by to měly být peníze na úkor jiných sociálních záležitostí, tak na to bychom neslyšeli,“ řekl Právu Jiří Dolejš.


Celý text naleznete v Právu

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.