Průzkum: Z exkomunistických zemí Evropy se o demokracii bojí nejmíň Češi

neděle 17. listopadu 2019 ·

Z evropských zemí patřících do někdejšího východního bloku si nejmenší starosti o demokracii dělají Češi, naopak Slováci se o ni obávají nejvíce. Vyplývá to z průzkumu, který provedla agentura YouGov na objednávku nadace Open Society Foundations v šesti státech.



Informuje ČTK. Celý text naleznete zde 
Zprávu z průzkumu v angličtině naleznete zde

4 komentářů:

laimes řekl(a)...
17. listopadu 2019 v 12:40  

pojem demokracie pro čechy znamemá nepořádek a ten my ze své rak-uher tradice nemáme rádi,pro poláky či rumuny pojem demokracie znamená "svobodný byznys",mohou svobodně bez omezení handlovat nebo když ukradnu koně nikdo mne nezbičuje

laimes řekl(a)...
17. listopadu 2019 v 12:43  

svoboda a demokracie v 89=svobodné demokratické volby
když se po 30 letech podívám koho si svobodně a demokraticky zvolíme za prezidenta či premiéra.....

Ivo Mádr řekl(a)...
17. listopadu 2019 v 13:05  

laimes

Svobodná volba je to jen zdánlivě, vždy rozhoduje množství financí do voleb vložených, lidé jsou masmédii snadno ovlivnitelní.

BP řekl(a)...
18. listopadu 2019 v 21:11  

Nechápu, že je tady většina lidí, která v každých volbách volí jinak a třeba i protichůdně. Já jsem po prvotních letech tápání (90. léta 20. stol.) našla svůj pevný bod a toho se už 20 let držím. Nejsem se vším, co moje strana dělá, vždy spokojená, ale nemohu lítat od extrému k extrému, a tak vlastně nechápu neukotvené voliče. A pak to tady vypadá, jak vypadá.
Od pangejtu k pangejtu.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.