MPSV: V ČR je téměř 24.000 bezdomovců, z toho 2600 dětí

pátek 18. října 2019 ·

V Česku žilo letos na jaře 23.830 bezdomovců, z toho 2600 bylo mladších 18 let. Nejvíce lidí bez domova je v Moravskoslezském kraji a Praze. Výrazně převažují muži a zhruba polovina bezdomovců žije venku nebo využívá přechodné noclehárny pro lidi bez přístřeší. Vyplývá to ze sčítání a odhadu, které v dubnu provedl Výzkumný ústav práce a sociálních věcí, sdělil ČTK mluvčí ministerstva práce a sociálních věcí Vladimír Dostálek.



Celý text naleznete zde

2 komentářů:

BP řekl(a)...
18. října 2019 v 19:07  

To je velmi smutné.

E.Kocourek řekl(a)...
18. října 2019 v 21:04  

Sice to IMO nesouvisí se školstvím, ale když už to tu je ... Právní pozice dětí-bezdomovců je přece úplně jiná nežli dospělých! Pokud stát dokáže "zabavovat" děti rodičům, kteří se o děti dostatečně nestarají, u dětí-bezdomovců by stát neměl na nic čekat a ty děti "stáhnout" z ulice, třeba i násilím. Ty děti o tom, zda budou bezdomovci, přece vůbec nesmějí rozhodovat! ////

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.