ČT informovala o zastrašování ve škole kvůli Babišovi. Vystřihla však důležitá slova

sobota 12. října 2019 ·

Česká televize stáhla ze sociálních sítí reportáž o údajném zastrašování žáků střední průmyslové školy v Plzni v souvislosti s návštěvou premiéra Andreje Babiše. Učitelé jim měli vyhrožovat problémy u maturity, pokud se budou premiéra ptát na kauzu Čapí hnízdo. Studentka, která to tvrdila, to ale pouze četla u někoho na Facebooku, což redaktorka z reportáže vystřihla. Škola chce televizi žalovat. Informuje deník Aktuálně.



"Bylo nám řečeno od učitelů, že pokud se budeme ptát a provokovat otázkami ke kauze Čapí hnízdo, tak neuděláme maturitu, že budeme mít problémy," řekla redaktorce studentka školy, která stála zády ke kameře, protože si nepřála prozradit svou identitu.

Posléze se však ukázalo, že televize publikovala jen část jejího prohlášení. Jak uvedl pro Aktuálně.cz ředitel školy Rostislav Študent, vyjádření žákyně bylo rozsáhlejší a televize to nešťastně sestříhala. "Naše žákyně pouze tlumočila, co si na Facebooku přečetla u nějaké cizí žákyně. Česká televize to však sestřihala tak, že to vypadalo, že to vyhrožování šlo ze strany vedení školy," tvrdí ředitel Střední průmyslové školy strojnická a Střední odborná školy profesora Švejcara v Plzni, který s žákyní hovořil.

"Prohlašuji, že na základě šetření jsou všechny informace prezentované v médiích o ovlivňování žáků před a během besedy s premiérem ČR ze strany vedení i učitelů nepravdivé," dodal pak v prohlášení na stránkách školy.


Celý text naleznete zde

1 komentářů:

Ivo Mádr řekl(a)...
12. října 2019 v 13:14  

ČT by měla být veřejnoprávní TV, platíme přece koncesionářské poplatky jako zběsilí. Určitě většina z obyvatel ČR vyžaduje od ČT trochu objektivity. Občas to vypadá, že hlavní slovo tam má jistá politická strana, která se motá okolo 5% volitelnosti.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.