V některých krajích učí i z deseti procent nekvalifikovaní učitelé, říká ministr Plaga

neděle 15. září 2019 ·

Učitelů je v Česku přibližně 150 tisíc. V systému chybí podle průzkumu ministerstva čtyři procenta. „V některých krajích učí více než z deseti procent nekvalifikovaní učitelé. Téměř polovina z nich si nedoplňuje vzdělání,“ uvedl ministr školství v nedělní Partii na Primě. Informuje iDNES.


Robert Plaga (msmt.cz)
Navýšení peněz učitelům je podle něj základní krok pro české školství, musí podle něj pokračovat i v dalších volebních obdobích. „Pokud to myslíme vážně, musíme do školství dostat kvalitní lidi,“ přiblížil. Je proto podle něj potřeba vytvořit přetlak na pedagogických fakultách, aby si své uchazeče mohli vybírat.

Ředitelé škol situaci chybějících učitelů na začátku školního roku podle místopředsedy Senátu Jiřího Růžičky téměř vždy nějak vyřeší. „Přijmou nekvalifikované učitele, nevybírají si je. Pokud nejsou s konkrétním učitelem spokojení, tak to spolknou a nechají ho učit dál. To není situace, kterou bychom si přáli,“ uvedl Růžička.


Celý text naleznete zde

1 komentářů:

laimes řekl(a)...
15. září 2019 v 20:50  

....a pokud si vyjasníme,kdo všechno jest považován za "kvalifikovaného", dostaneme se hladce na 25%

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.