Startuje 13. ročník Juvenes Translatores. Poprvé online

neděle 15. září 2019 ·

Evropská komise vyhlásila nový ročník populární celoevropské překladatelské soutěže Juvenes Translatores pro středoškoláky. Registrace pro školy, která byla otevřena v pondělí 2. září, bude probíhat do 20. října 2019.

Novinkou letošního ročníku je to, že vůbec poprvé budou soutěžící překládat na počítači. Díky tomu budou moci všichni účastníci na všech vybraných školách soutěžit ve stejném termínu, konkrétně ve čtvrtek 21. listopadu od 10:00 do 12:00 SEČ.

Soutěže Juvenes translatores se každoročně účastní 751 škol z celé Evropské unie, což odpovídá celkovému počtu europoslanců. Každá země tak může do soutěže vyslat jen tolik škol, kolik má daný stát zástupců v Evropském parlamentu. V případě České republiky je to 21 středních škol. Soutěžící si mohou vybrat kteroukoli z 552 možných jazykových kombinací, které nabízí 24 úředních jazyků EU. Vítězové z jednotlivých zemí se pak za odměnu podívají spolu se svým učitelem a rodičem na slavnostní vyhlášení vítězů do Bruselu, které proběhne na jaře roku 2020.


Další informace naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.