Masarykova univerzita chce odebrat 10 titulů po kontrole závěrečných prací

pátek 30. srpna 2019 ·

Rektor Mikuláš Bek se rozhodl zahájit deset řízení o odebrání titulu poté, co Masarykova univerzita v Brně provedla rozsáhlou kontrolu odevzdaných závěrečných prací v letech 2000 až 2018. Celkem zkontrolovali přes 124 tisíc bakalářských, magisterských a rigorózních prací, důkladněji se univerzita podívala na 1 226 prací. Informuje iDNES.


Mikuláš Bek (twitter.com)
„Byly časy, kdy u nás bylo těžké najít ministra, který by nebyl plagiátor, takže nás to vedlo k tomu si sáhnout do svědomí a podívat se na práce u nás,“ řekl končící rektor Masarykovy univerzity Mikuláš Bek s narážkou na aféry někdejší ministryně spravedlnosti Taťány Malé a ministra práce a sociálních věcí Petra Krčála.

„V deseti případech nejde o rozsudek, ale začátek dalšího přezkoumávání. Smyslem celé rozsáhlé kontroly nebylo jen odhalit konkrétní případy, kde nám zákon nově dovoluje zpětně odebrání titulu, ale prověřit, zda máme správně nastaveny kontrolní mechanismy, a ukázat, jak můžeme naše současné preventivní nástroje proti podvodnému jednání ještě zlepšit,“ komentoval výsledky a další důvody rektor Mikuláš Bek.


Celý text naleznete zde

1 komentářů:

laimes řekl(a)...
30. srpna 2019 v 7:25  

problém opsané diplomky není problém toho, kdo opsal ,ale problém školy,jelikož to dokazuje ,jaký tam mají chlív,vedoucí práce i oponent na to kašlou ,jinak ba se to nemohlo stát,a bude zajímavé,až někdo,komu ho odeberou,školu zažaluje,ne za odebrání ale za udělení diplomu

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.