Žačky posílaly své nahé fotky spolužákům. Ti je umístili na internet

čtvrtek 4. července 2019 ·

Na základní škole v Královéhradeckém kraji se pár deváťáků loni vsadilo o to, kdo získá víc lechtivých fotek od spolužaček. A mnohé dívky se chytily. Spolužákům naposílaly fotky, na kterých byly skoro nahé nebo ve spodním prádle. Jenže fotky se objevily na internetu a celé to prasklo. Případem se zabývala policie, ale odložila ho s tím, že fotky nebyly pornografické. Reportáž přináší iDNES.


„Primárně odpovědnost padá na rodiče dětí. V kraji vím o dvou dalších podobných případech na školách, ale tuším, že jich bude mnohem více,“ říká hradecký policista Ondřej Moravčík, který se specializuje na mravnostní delikty v kyberprostoru. „Je to nebezpečná hra, děvčata nemají představu, kam všude se fotografie dostanou,“ pokračuje kriminalista.

Podle Pavla Vacka z katedry pedagogiky a psychologie Univerzity Hradec Králové se virtuální svět pro mladé lidi stává reálným a naopak ten reálný svět se pro ně stává virtuálním. A mezi těmito dvěma světy se takřka smazává hranice. Teenageři si přitom mnohdy ani neuvědomují, jaké to může mít následky.

Psycholog Vacek poukazuje i na to, že dnešní mladí jsou na sociálních sítích závislé a vykazují stejné příznaky jako klasičtí gambleři. Dívkám jde o pozornost a obdiv, pro chlapce v pubertě je zase dostupná erotika na internetu příležitostí dosáhnout ve virtuálním světě něčeho, co jim je v běžném životě zatím zapovězeno.


Celý text naleznete zde

1 komentářů:

E.Kocourek řekl(a)...
4. července 2019 v 6:53  

Jedno velké plácnutí do vody. Fotky (a žačky na nich) nebyly nahé, nikdo pomocí těch fotek nikoho nešikanoval ani nevydíral. ////

Celé by to možná mohlo být velice nebezpečné a škodlivé - kdyby ty děti dělaly něco úplně jiného, než dělaly ve skutečnosti. Tak hlavně odborníci na nesmysly popsali stohy papíru, varovali před možným i nemožným, a novináři měli vánoce. ////

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.