Varování pro školy před neobjednanými službami

čtvrtek 6. června 2019 ·

V posledních dnech obdržely některé školy a školská zařízení fakturu od Asociace školských zařízení na cca 2.500 Kč za členství v asociaci, přičemž si, dle dostupných údajů, školy žádnou podobnou službu neobjednaly. MŠMT upozorňuje, že o uvedené asociaci nemá žádné informace, ani k ní nemá žádný vztah.

MŠMT proto doporučuje, že při reakci na tyto výzvy je třeba být zvláště obezřetný, především prověřit, zda vůbec došlo k nějaké objednávce či dřívější komunikaci s touto společností. V pochybnostech, že by se mohlo jednat o podvodné jednání, doporučujeme se obrátit na Policii ČR.


Zdroj: Zpráva MŠMT

3 komentářů:

Michal Komárek řekl(a)...
6. června 2019 v 12:04  

Pane Sárközi, (vztahuje se k odstraněnému příspěvku),

ke sdílení diskuse jsme si tady napsali už dost. Pokud chcete něco k tématu věcně napsat, budu jedině rád, Ale ty drobné i větší provokace nechte, prosím stranou. A vězte také, že to téma nebudeme dále rozvíjet, protože pravidla jsou zřejmá a ta případná diskuse nikam nevede. Děkuji!

Radek Sárközi řekl(a)...
8. června 2019 v 15:56  

Ve smazaném komentáři jsem upozorňoval, že na problém upozornila MŠMT Pedagogická komora a že v textu MŠMT je chyba - nejedná se o asociaci, nýbrž o komerční firmu s právní formou společnost s.r.o.

Radek Sárközi řekl(a)...
8. června 2019 v 15:57  
Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.