On-line seminář 20.6.: Učit se učit, myslet a žít – učení s ohledem na fungování mozku

úterý 18. června 2019 ·

Petra Dočkalová se zaměří na následující témata: • Co to znamená učení a myšlení? Učení v souvislosti s myšlením… • Metoda FIE. Zkušenost zprostředkovaného učení – jaké jsou možnosti využití této metody v praxi, v každodenním životě. • Co to je instrument, zvnitřnění, zaměření pozornosti? Pojmenujeme základními principy učení v rámci tohoto směru. • Základní pilíře učení + příklady z praxe. • Jak se můžeme naučit mentálně pracovat a co to je? Soustředěnost, sebekontrola, plánování, práce s cíli s emocemi. • Projdeme společně cvičení na podporu myšlení v souvislosti, abstraktního myšlení, verbalizace. Jak můžeme promýšlet a propojovat učení s myšlením a proč je to výhodné?

Setkání doporučujeme všem, kteří spolupracují s dětmi – rodičům, učitelům, průvodcům, vychovatelům, a těm, co se chtějí obohatit o další pohled na učení.

Setkání se uskuteční ve čtvrtek 20. 6. 2019 od 20:00 na Metodickém portálu RVP.CZ.


Další informace naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.