Úspěch stávky studentů. Navrhnu v Praze vyhlásit stav klimatické nouze, řekl náměstek

neděle 26. května 2019 ·

Náměstek pražského primátora Petr Hlubuček (STAN) navrhne vyhlásit v Praze stav klimatické nouze. Návrh předloží na příštím zasedání zastupitelstva hlavního města v červnu. Hlubuček to v pátek oznámil na stávce studentů v boji za ochranu životního prostředí. Jasná definice pojmu ve světě neexistuje, není ani shoda ohledně rychlosti a rozsahu potřebných změn. Praha podle Hlubučka definuje konkrétní opatření v řádu týdnů. Praha by se zavázala k přijetí opatření, která povedou ke snížení emisí oxidu uhličitého vyprodukovaných na území metropole. Informuje ČTK.

Celý text naleznete zde

3 komentářů:

Jiri Janecek řekl(a)...
26. května 2019 v 12:59  

"Dlouhodobě hovoříme o potřebě evropské obranné strategie a nutnosti rozvíjet Společnou bezpečnostní a obrannou politiku EU. Nejednoznačnost přístupu administrativy prezidenta Donalda Trumpa k závazkům USA v rámci NATO znamená potřebu silnějšího evropského pilíře NATO a převzetí většího dílu odpovědnosti za zajištění vlastní bezpečnosti." (z předvolebních kydů hnutí STAN)

Kolik to převzetí většího dílu odpovědnosti bude stát tun CO2?

---

Znamená snížení emisí CO2 na území metropole z globálního pohledu snížení nebo zvýšení emisí?

mirek vaněk řekl(a)...
27. května 2019 v 7:33  

A co tedy udělají. To jako kotelny přestanou topit? To bude úspěch, když začíná léto. Nebo zakážou vjezd autům do města? To je na prohrané volby.

Jiri Janecek řekl(a)...
27. května 2019 v 7:37  

"To je na prohrané volby."

Na druhou stranu, vypustit libive jalove prohlaseni v den voleb nemuze uskodit…

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.