Školy zůstávají v černé. Spolek Pedagogická komora požaduje jednání s vládou jinak vyhlásí stávkovou pohotovost

pondělí 1. dubna 2019 ·

Spolek Pedagogická komora vyhlašuje kampaň Školy zůstávají v černé, která se koná v průběhu celého dubna 2019. Cílem je upozornit veřejnost na problémy českého školství. Množství problémů neustále roste, ale vláda je neřeší. Proto žádáme o podporu všechny občany, kterým leží budoucnost českého školství na srdci, aby se jakýmkoliv způsobem zapojili do připravovaných akcí.



V návaznosti na otevřený dopis politikům za záchranu českého školství, který podepsalo již 3.700 pedagogů, a akci Den učitelů v černé, do níž se zapojili učitelé z tisícovky českých škol a která měla obrovský mediální ohlas, připravujeme Týden škol v černé. Ten bude probíhat od 8. do 14. dubna 2019.

„Pokud se premiér a příslušní ministři v průběhu dubna nesejdou nad problémy českého školství se zástupci Pedagogické komory, což je největší školský spolek v České republice, k jednání a nedomluvíme se na konkrétních krocích k nápravě současného stavu a termínech jejich realizace, vyhlásíme v květnu stávkovou pohotovost,“ upozorňuje Radek Sárközi, prezident spolku Pedagogická komora.


Další informace naleznete zde

3 komentářů:

Radek Sárközi řekl(a)...
1. dubna 2019 v 11:01  

Cílem nové kampaně Týden v černé je dostat do médií a k veřejnosti i jiné informace, než jen platy. Školství má spoustu dalších problémů, které politici neřeší. Proto je delší, aby k tomu byl prostor. A proto se zaměřuje i na rodiče dětí, kteří mohou učitele podpořit :-)

Robert Čapek řekl(a)...
2. dubna 2019 v 22:01  

Zdá se, že jinak tematicky plochá Pedagogický komora se stává mistrem - v tom, jak ukrást jiným nápady a vydávat je za své. Tak školy zůstávají v černém.... hmmmm. Legrační je ta nabubřeost - "Pokud se premiér a příslušní ministři v průběhu dubna nesejdou nad problémy českého školství se zástupci Pedagogické komory".... proboha! Koho při tom jednání potkají? Dvojku Sarkozy a Wagner :-D Dva nýmandy, kteří zastupují sotva promile učitelů, které nalákali na své věčné naříkání o platech. To jsou ti praví na řešení. Ne chlapci, běžte do té stávky, ať se pobavíme :-D :-D :-D Vám už definitivně velikášství zatemnilo to pod čepicí.

Radek Sárközi řekl(a)...
2. dubna 2019 v 22:08  

Den učitelů v černé vymyslela slovenská učitelská komora, s níž spolupracujeme. Nejprve jsme této akci vyjádřili podporu. Následně jsme akci pod stejným názvem přenesli do ČR. Nyní organizujeme vlastní originální akci Týden škol v černé. Možná se naopak slovenská komora připojí a podpoří naši kampaň. :-)

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.