Primátor Hrabálek: V alternativním školství nevidím žádný přínos

středa 3. dubna 2019 ·

Vznik školy odmítla městská rada v Hradci Králové kvůli nepřipravenosti projektu. „Scio nedodalo kompletní dokumentaci. V podstatě podalo jakousi žádost, která vypadala ryze formálně. Navíc si myslíme, že takováto škola by v Hradci být nemusela,“ komentoval pro MF DNES rozhodnutí rady primátor Alexandr Hrabálek (za ODS). Ten se coby vysokoškolský pedagog netají svým odporem k alternativním školám.

Alexandr Hrabálek (hradeckralove.org)

„Je zapotřebí v našem školství alternativy? Já osobně bych svoje dítě do školy, kde se řediteli tyká a říká křestním jménem, nedal. V alternativním základním ani středním školství nevidím žádný přínos.“

Fakt, že jí dosud chybí prostory, považuje společnost za zástupný problém. „Chtěli po nás právě budovu, kde škola bude, což je nesmysl. My nemůžeme postupovat tak, že investujeme někdy i miliony do budovy a pak teprve budeme řešit, zda rada města, kraj a nakonec ministerstvo se vznikem školy vůbec bude souhlasit. Musíme postupovat naopak. Nejdříve musíme mít jistotu souhlasů a pak teprve můžeme začít investovat,“ prohlásila mluvčí Scia Veronika Nováková.


Celý text naleznete v MF DNES

3 komentářů:

Tajný Učitel řekl(a)...
3. dubna 2019 v 10:49  

Stejně hloupé zobecnění, jako by byla věta,
"Ve státním školství nevidím žádný přínos".

PP řekl(a)...
3. dubna 2019 v 12:23  

Co to je zvoleno, proboha?

laimes řekl(a)...
3. dubna 2019 v 16:23  

nusíme mít školy státní se státním standardem a školy soukromé-alternativní a bude vše vpořádku

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.