Zábavná fyzika pro učitele ZŠ a mateřinek může vzbudit zájem o technické obory

sobota 2. března 2019 ·

V novém vzdělávacím centru na pražském Ortenově náměstí si učitelé základních i mateřských škol začali osvojovat zábavné a hravé metody, jak v dětech vzbudit zájem o fyziku a další technické a přírodovědné obory. Jde o první takové centrum určené pro všechny pedagogy napříč stupni vzdělávání v ČR. Na otevření centra se podílí organizace Elixír do škol. Informují Novinky.cz.

Centrum pedagogické podpory svým vzdělávacím programem propojuje takzvanou Pohádkovou fyziku určenou pro předškoláky a mladší žáky s učivem 2. stupně základních škol. Učitelé si mohou osvojit, co vše je možné prostřednictvím pokusů žáky naučit.

„Nechme děti zkoumat a objevovat svět kolem sebe. V předškolním a mladším školním věku je nejdůležitější, aby se děti naučily vše pozorovat, postupně popisovat a radovat se ze svých objevů,“ poznamenala vedoucí centra Jitka Houfková, která je autorkou Pohádkové fyziky a zároveň připravuje budoucí učitele tohoto předmětu na katedře didaktiky fyziky Matematicko-fyzikální fakulty Univerzity Karlovy v Praze.


Celý text naleznete zde

1 komentářů:

Petr Portwyn řekl(a)...
4. března 2019 v 17:57  

Tohle je užitečná věc.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.