„Umí vše vysvětlit vtipnou formou. I matematiku“. Jiří Palán z Větrného Jeníkova se stal vítězem soutěže Ámos Vysočiny

pondělí 18. března 2019 ·

„To, jak učí, není na našich školách obvyklé. Má úplně jiný přístup k nám dětem než ostatní učitelé. Dokáže se s námi na všem v klidu domluvit. To je pro obě strany výhodnější a příjemnější,“ říká za deváťáky Ema Nováková a dokonce prý i ta nepopulární matematika je v jeho podání docela oblíbený předmět. Reportáž o učiteli Jiřím Palánovi, který se stal vítězem ankety Ámos Vysočiny, přináší MF DNES.




Jiří Palán s ostatními finalisty a ministrem Plagou (zlatyamos.cz)
S dětmi ho spojuje i další věc. A to je společně strávený čas a různé mimoškolní aktivity. „Když o tom tak přemýšlím, tak s málokým trávím tolik volného času jako s těmito dětmi,“ pokyvuje hlavou Jiří Palán. Od páté třídy se scházejí i mimo vyučování.

„Setkáváme se hlavně na zámku, kde můžeme využívat některé prostory. Třeba ve sklepení měly děti stezku odvahy, využili jsme i zámeckou půdu, ve spolupráci s městysem děláme i Noc s Andersenem. Postupem času jsou to věci méně a méně organizované z naší strany, ale o to víc se do organizace a navrhování aktivit zapojují děti,“ vysvětluje pedagog.

A i když přiznává, že ještě na vysoké škole tak trochu zvažoval, jestli je práce ve školství vzhledem k finančnímu ohodnocení to pravé zaměstnání pro muže a potenciálního živitele rodiny, teď už by si jinou práci nedovedl představit. „I kdyby to bylo za mnohem víc peněz,“ směje se.


Celý text naleznete v MF DNES

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.