Petr Šabata: Vláda Andreje Babiše zase podrazila učitele. (ANO, ČSSD a KSČM jsou hrobaři českého školství)

sobota 9. března 2019 ·

"Vláda Andreje Babiše zase hází učitele přes palubu. V rozpočtu na rok 2020, v jehož pracovní verzi ministryně financí právě škrtá, nejsou totiž peníze na zvýšení jejich platů. Už zase nejsou. A nejsou tam navzdory mnoha slibům, které kantoři dostali,“ komentuje Petr Šabata pro Český rozhlas Plus.


Petr Šabata (facebook.com)
Šabata mimo jiné říká:

Už v rozpočtovém výhledu na roky 2020 a 2021 peníze na dodržení slibů nebyly. Všichni se ale ujišťovali, že ministr školství Robert Plaga je do ročních rozpočtů dostane – vždyť přece zaznělo tolik veřejných prohlášení, vzdělání je priorita a konkrétní čísla jsou zapsaná i v programu kabinetu!

Chyba lávky, všechno to byly marné naděje. Už před škrty mělo dostat ministerstvo školství na rok 2020 jen o necelých 5 miliard navíc oproti roku 2019, přitom na slíbené navýšení platů potřebuje nejméně 16 miliard.

Aktuálně navrhuje ministryně financí přidat kolegovi Plagovi jen 2,5 miliardy. Čili platy učitelů zůstanou plus minus na úrovni letošního roku a slib na rok 2021 je zcela nereálný. ANO, ČSSD i jejich podporovatelé z KSČM jsou hrobaři českého školství, jemněji se to říct nedá.


Celý text a komentář ke stažení naleznete zde

4 komentářů:

BP řekl(a)...
9. března 2019 v 10:48  

České školství se bohužel pohřbívá již třicet let. Od slavné "sametové" to s ním jde pouze "zu grund".

Jana Maříková řekl(a)...
9. března 2019 v 11:03  

Akorát že pan Šabata, věren euroatlantickým závazkům, nezmiňuje, že rozpočet obrany je rekordně vysoký a počet vojáků stále rekordně nízký. A dále že mám strašlivou rozestavěnost dálnic a dokončení nikde. Peníze do školství opravdu neprožerou důchodci! Větší hnus nemohl na konci říct. Poštvat jedny chudé proti druhým, hlavně nepojmenovat pravou příčinu.

laimes řekl(a)...
9. března 2019 v 11:48  

babiš je byznysmen a školství v současné podobě je ztrátový podnik,co do něj lít peníze,když produkty školtví jsou stále mizernější

mirek vaněk řekl(a)...
11. března 2019 v 7:27  

Pokud tihle jsou hrobaři, pak ODS a ČSSD jsou vrazi českého školství. To se to pak píše. Ale kdyby to napsal před deseti lety, kdy problém vznikal, to by byl king. Dnes už je to jen hyenismus.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.