Projekt Start the Change: Jak zapojit studenty do aktivního občanského života

čtvrtek 7. února 2019 ·

Mezinárodní projekt Start the Change, nabízí nové příležitosti pro učitele ZŠ, SŠ a VOŠ, kteří mají chuť něco dělat na podporu lidských práv a napomoci k zapojení studentů do aktivního občanského života. Nezáleží, zda jako učitel máte k dispozici jen pár hodin výuky týdně, nebo celý specializovaný seminář. Klíčovými tématy projektu jsou lidská práva, migrace a cíle udržitelného rozvoje. Projektu se účastní organizace z 15 zemí Evropy a Amnesty International. ČR je jedna z nich.

Co přinese projekt učitelům

Prestiž – spolupráci s největším lidskoprávním hnutím na světě. Seberozvoj – naučíte se a vyzkoušíte si inovativní výukové metody. Stanete se součástí sítě aktivních učitelů. Pomůžete společně s vašimi studenty změnit svět k lepšímu – studenti nám na workshopech říkají, že mají chuť se angažovat v podpoře lidských práv.

Co projekt přinese studentům

Empatii vůči problémům jiných, bourání předsudků, hromadu nových zkušeností, zajímavá osobní setkání s lidmi z řad různých menšin, včetně uprchlíků a migrantů, spolupráci s nimi na různých aktivitách a také pomoc skrze učení službou. Ty nejaktivnější čeká mezinárodní setkání, takže možnost podívat do světa a získat třeba i nové kamarády.


Další informace a možnost přihlášení naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.