EDUpoint v únoru: Co je na tom finském školství a jak vybrat školu pro své dítě?

sobota 2. února 2019 ·

EDUin zve na únorový program EDUpointu v Praze. V Akváriu se bude diskutovat o zkušenostech s finských školstvím, v EDUinspiraci o tom, jak vybrat školu pro své dítě. Poslední čtvrtek v měsíci pak bude patřit opět Učitelskému večeru.



Akvárium: Úterý 12. února 17:00 – 19:00

V čem se můžeme inspirovat finským školstvím?

Finské školství se stalo legendou. Z outsidera se postupně stal premiant. Dnes si tam podávají dveře vzdělávací experti, ministři a učitelé, nejinak je tomu s návštěvami z ČR. Co je na finském školství tak výjimečného a atraktivního? Čím docilují svých současných výsledků? Jaké problémy se nevyhýbají ani jim? Jak se daří realizovat pověstnou skandinávskou rovnost? Co z toho všeho je vhodné převzít, čím se inspirovat a odkud začít? Budeme se ptát několika expertů a učitelů, kteří se z různých studijních návštěv do Finska vrátili v uplynulém roce.

EDUinspirace: Úterý 19. února 17:00 – 19:00

Jak vybrat školu pro své dítě?

Co vše vzít v úvahu při výběru základní školy? Jaké školy existují a jak se zorientovat v jejich nabídce? Co je nejdůležitější a jak to poznám? Na co se dívat a na co se ptát na dnu otevřených dveří? Pomůžeme vám zjistit, jaké školy existují a která by mohla být nejvhodnější právě pro vaše dítě.

Beseda s programovým ředitelem EDUin Miroslavem Hřebeckým

Učitelský večer: Úterý 26. února od 17:30 do 19 hodin.

Učitelský večer, věci, co můžu využít zítra v hodině Učitelský večer je setkání všech, kdo se od sebe navzájem chtějí učit, jak učit. Přijít může kdokoliv – učitelé, studenti, zájemci o vzdělávání. Během večera vystoupí 4-5 řečníků s krátkým příspěvkem (max. 10 minut) následovaným diskuzí. Příspěvky jsou předem připravené, musí vycházet z vlastní praxe prezentujícího a jsou zaměřené na praktické aktivity, metody, přístupy – cokoliv „co můžu použít zítra v hodině“.


Další informace naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.