Přijímačky na gymnázia se mohou prodražit, přípravný kurz stojí i 15 tisíc

středa 2. ledna 2019 ·

Přípravné kurzy na přijímací zkoušky na střední školy a gymnázia jsou v plném proudu. Rodiče ani studenti totiž nechtějí 12. dubna, kdy se koná první kolo centrálních přijímacích zkoušek, nic podcenit. Rodiče za přípravy svých dětí dají i 15 tisíc korun. Reportáž přináší iDnes.cz.


Zájem o doučování roste od zavedení jednotných přijímaček í státní maturity s testy Cermatu. „Děti se musí naučit tyto testy ,číst‘. Úlohy, které se v přijímacích testech objevují, jsou často zadávané způsobem, na který děti nejsou ze školních lavic zvyklé,“ říká Jiří Žežulka, zakladatel společnosti Dohlavy, která doučuje děti v Praze osm let.

Zájem o kurzy podle něj v posledních třech letech roste. „V letošním školním roce máme na kurzech 2,5krát více dětí než loni,“ dodává Žežulka.

To potvrzuje i Petr Husar ze Zkoušek nanečisto, který provozuje doučování na Gymnáziu Na Zatlance již od 90. let. „Dnes je to o tom, že rodiče znají testy Cermatu z internetu a dost často chtějí připravit děti právě jen na ně. My se snažíme učit matematiku jako celek, ale skladbu a výběr úloh musíme přiblížit právě příkladům Cermatu,“ říká Husar.


Celý text naleznete zde

1 komentářů:

tyrjir řekl(a)...
3. ledna 2019 v 21:56  
Tento komentář byl odstraněn autorem.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.