Proč nechce vláda přidat učitelům? Chtějí mít na konci roku lepší čísla, tvrdí poslanec Bartoň

úterý 13. listopadu 2018 ·

Přidá vláda učitelům peníze za září nebo ne? Odpověď od hnutí ANO a sociální demokracie požadují Piráti, kteří v úterý proberou vládní usnesení z loňského roku. V něm stojí, že se Poslanecká sněmovna usnesla, že se platy učitelů zvýší od prvního září letošního roku. Vláda Andreje Babiše však počítá s tím, že se platy navýší až od prvního ledna. Bod ve sněmovně, kde se bude usnesení probírat, protlačil na jednání místopředseda školského výboru Lukáš Bartoň. „Bod je navržený jako kontrola usnesení o kterém víme, že jeho první část nebyla splněna. Vzhledem k tomu, že to je usnesení Poslanecké sněmovny, tak by se také sněmovna měla vyjádřit, jestli dál na něm trvá,“ řekl pro Echo24 Bartoň.


Lukáš Bartoň (psp.cz)
Pirátský poslanec se také domnívá, že za porušeným slibem je snaha o lepší čísla, se kterými se vláda bude chlubit na konci roku. „Vláda má velmi mnoho priorit. Dala prostě přednost slevám na jízdném i přesto, že nespotřebované výdaje mohly být použity na zvýšení platů už od prvního září. To je symbolické datum, protože je logické, že začíná školní rok. Zvednutí platů navíc vychází o patnáct procent, tedy stejná částka jako zavedení slevy na jízdném. Nicméně tím, že se nezvednou platy od září, ušetří stát několik miliard. Jejich výsledek hospodaření tím bude vypadat lépe. Podle mě chtějí mít pouze lepší čísla,“ řekl pro Echo24 Lukáš Bartoň.




Celý text naleznete zde

1 komentářů:

laimes řekl(a)...
13. listopadu 2018 v 14:14  

Vláda má velmi mnoho priorit. Dala prostě přednost slevám na jízdném i přesto, že nespotřebované výdaje mohly být použity na zvýšení platů už od prvního září.
nelze,pan poslanec by si měl zjistit fakta a nepábit
To je symbolické datum, protože je logické, že začíná školní rok
to je sice pěkné,ale proplácet lze skutečně až od ledna

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.