Domácích školáků přibývá. Třídu mají klidně v kuchyni

pátek 30. listopadu 2018 ·

Individuální vzdělání se v posledních letech těší stále větší oblibě. Rodiče hledají alternativu ke klasickému školství. Preferují osobní a respektující přístup. Žáků v individuálním vzdělávání, které bylo v České republice schváleno před třinácti lety, stále přibývá. Loni se jednalo o více než 2500 dětí, z toho 77 jich je v Plzeňském kraji. Reportáž z Plzeňského kraje přináší MF DNES.



Důkazem, že alternativa se těší čím dál tím větší oblibě, je zájem například o plzeňskou komunitní školu Koventinka. Žáci jsou zapsaní v individuálním vzdělávání, ale navštěvují toto zařízení celý týden nebo jen několik dní. Před pěti lety, kdy začínali, měli pět dětí. Teď jich je šestadvacet. Zhruba stejný počet zájemců se sem už nedostane.

„Společnost se mění a stále více rodičů hledá jinou možnost. Náš přístup je osobní a respektující. Vedeme děti k samostatnosti a odpovědnosti. Chceme, aby neztratily radost z poznávání,“ zmínila zásadní principy průvodkyně, což je označení pro učitele, Eva Spěváčková. Kluci a holky absolvují tematické bloky. Jsou rozděleni na různé skupiny, někdy podle věku, jindy podle schopností a znalostí. Svého průvodce si mohou sami vybrat.


Celý text naleznete v MF DNES

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.