Žáci si opět hrají a běhají! Francie si chválí zákaz mobilů na školách

pondělí 29. října 2018 ·

Zákaz mobilních telefonů na školách ve Francii funguje překvapivě dobře, ač kdysi vyvolal spory. Žáci se vrátili k osobní komunikaci, skupinovým hrám a pohybu. V hodinách jsou soustředěnější a učitelé jim ani nemusí telefony odebírat, napsal týdeník Die Zeit. Informuje iDNES.cz.


Podle německého listu se nenaplnila obava učitelských odborů, že pedagogům nezbude, než ráno u vchodu mobily vybírat a pak je schovávat v trezorech. Na většině francouzských škol se osvědčilo jednodušší pravidlo: studenti telefony sami vypínají a ukládají tak, aby nebyly na očích.

Aby zjistila, jak nové opatření funguje v praxi, zavítala reportérka Die Zeit do školy College Paul Langevin ve městě Carros na jihu Francie. Zjistila, že po letech ticha se ze dvora ozývá opět hlasitá konverzace. Žáci tam také běhají či hrají na honěnou. Někteří se dokonce vrátili ke kartám. „To už jsme tu roky neviděli,“ řekl k znovuobjevené zábavě ředitel školy Eric Claussen.



Celý text naleznete zde

1 komentářů:

laimes řekl(a)...
31. října 2018 v 8:29  

a francouzské děti jsou opět šťastné !

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.