Ředitelka školy převzala od prezidenta ocenění za „boj proti netolerantní ideologii“. Chtěli ji uštvat, vysvětluje Hrad

úterý 30. října 2018 ·

Když byla ve Vladislavském sále vyznamenána pedagožka za boj s „netolerantní ideologií“, vyvstala otázka, co tím měl Miloš Zeman na mysli. Ředitelka Střední zdravotnické školy Ivanka Kohoutová totiž proslula především kauzou spojenou se zákazem nošení pokrývky hlavy ve škole. Spor, který skončil u soudu, se týkal studentky somálského původu Ayan Jamaal Ahmednuurové. Informuje server Lidovky.cz.


Ivanka Kohoutová (seznamskol.eu)
Prezidentův mluvčí v pondělí dopoledne vysvětlil, co tím Zeman myslel. „Netolerantní ideologii vyznávají ti, kteří se snaží uštvat člověka, zničit ho profesně i lidsky, v zájmu své ‚pravdy‘. Paní ředitelka čelila několik let brutální kampani v režii ombudsmanky, neziskovek a některých médií,“ napsal v sms zprávě Ovčáček k zásluze Kohoutové, za níž od prezidenta získala vyznamenání Za zásluhy I. stupně. Podle Zemana se o stát zasloužila coby „statečná žena“ bojem „proti netolerantní ideologii“.

Redakce získala vyjádření ombudsmanky. „V roce 2014 jsem v rámci tehdy řešeného případu sdělila svůj právní názor. Stejně jako v tisíci dalších kauzách. To je celé. Nebudu reagovat na pochybné konspirativní teorie, ať už je šíří kdokoliv. Dnešní zdůvodnění Hradu proto ponechám bez komentáře,“ uvedla Anna Šabatová pro Lidovky.cz


Celý text naleznete zde

4 komentářů:

E.Kocourek řekl(a)...
30. října 2018 v 13:42  

Vyvstala otázka? Kde vyvstala? Komu vyvstala? NIKDO není takový dutohlav, aby nevěděl, o co jde. To jen sluníčkáři a mainstreamová media ze všech sil předstírají demenci. ////

Ať žije paní ředitelka Kohoutová! Ať žije pan president Zeman! ////

Nowak řekl(a)...
30. října 2018 v 16:46  

Myslím, že by podobně mohla následovat vyznamenání pro odvážné ředitelky a ředitele, kteří se dokážou tvrdě postavit proti učitelům, kteří vyčnívají z řady, krutě a nespravdedlivě známkují (průměry v jejich třídách přsahují hodnotu 1,9) a netoleratně prosazují svůj předmět.
Je třeba ukázat školství vzory hodné následování a vytýčit správnou cestu.

laimes řekl(a)...
31. října 2018 v 12:02  

podle informací z medií jsem spíše nabyl dojmu že paní ředitelka měla na škole pěkný čurbes a měla být spíše odejita

Nowak řekl(a)...
31. října 2018 v 19:32  

Martin Fendrych napsal, že cenu k 28. říjnu by si zasloužila Petani a já s ním souhlasím.
https://nazory.aktualne.cz/komentare/protest-proti-pithovi-a-dukovi-petani-je-sametova-revoluce/r~bf3b19e0d2bc11e8b5b20cc47ab5f122/

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.