Prezident kritizoval výdaje na inkluzi. Nepovažuje je za „investice do lidí“. Na rozdíl od opravy silnic

středa 24. října 2018 ·

„Dovoluji si připomenout, že například krajům chybí čtyři miliardy korun na opravy silnic druhé a třetí třídy, což je bezpochyby investiční výdaj. Je inkluze investicí - například investicí do lidí? Dovolím si o tom pochybovat,“ uvedl prezident Miloš Zeman ve svém vystoupení k návrhu státního rozpočtu ve sněmovně. Cituje ho iDNES.cz.


Miloš Zeman (hrad.cz)
Server iDNES.cz dále uvádí, že prezident kritizoval inkluzi také na základě mylných informací:

„V metodických pokynech ministerstva školství k inkluzi jsem našel větu, že postižené dítě spolu se svým pedagogickým asistentem má být od ostatních dětí odděleno paravanem. Nemám pocit, že paravan by byl vhodným nástrojem socializace inkludovaných dětí, hrozí jim naopak šikana,“ řekl prezident ve Sněmovně.

Jak ale zjistila redakce iDNES.cz, žádná taková věta se v metodických pokynech ministerstva školství nenachází.

Zeman čerpal nejspíš z Parlamentních listů.


Celý text naleznete zde

2 komentářů:

E.Kocourek řekl(a)...
24. října 2018 v 13:51  

Veškeré výdaje na inkluzi jsou "investicí" směřující ke zničení českého školství. Konkurentům Česka (a nepřátelům Česka) se tato investice nepochybně vyplatí. ////

Stejně jako se konkurentům vyplatila likvidace Poldovky v době úspěšně sabotované privatizace. ////

tyrjir řekl(a)...
24. října 2018 v 23:01  


INKLUZE A ČESKÉ ŠKOLSTVÍ - Je Česko parlamentní demokracie, anebo jakýsi Absurdistán podléhající DIKTATUŘE MENŠIN?

Je inkluze investicí - například investicí do lidí? Dovolím si o tom pochybovat, řekl dnes prezident Miloš Zeman v Poslanecké sněmovně Parlamentu České republiky před přijetím návrhu státního rozpočtu.

Myslím, že v této věci panu prezidentovi rozumím:

Ta takzvaná inkluze je ve své podstatě věc týkající se péče o nějak hendikepované MENŠINY. Jaký je alw celkový stav českého školství - tedy stav školství pečujícího o VŠECHNY děti? MIZERNÝ. PRACHMIZERNÝ. Proč? České školství je jedno z nejhůř financovaných v rámci EU i v rámci OECD. Čeští učitelé (pardon, už z více než 85 % učitelky) mají nejhorší platy ze všech. Školství bylo znetvořeno neuváženým zavedením dodnes ne zcela funkčního kompetenčně konstruktivistického systému RVP/ŠVP. Chybí v něm mladí učitelé. České školství je ostudně zfeminizované a tudíž diskriminační vůči VŠEM dětem, když je tím VŠEM DĚTEM odepřena řádná možnost být vzdělávány v přiměřené míře i mužskými vzory. Atd., atd.

V Česku nebyly nebyly dodnes dostatečně vyřešeny výše popsané základní existenční problémy českého školství. Za za této alarmující, absurdní, situace jsme se ABSURDNĚ nechali donutit bruselsky podporovanou DIKTATUROU MENŠIN utrácet peníze i energii úřadů a učitelů (pardon, z více než 85 % učitelek) hlavně na péči o hendikepované menšiny. Nemělo to být opačně? Neměly se nejprve řešit ty základní systémové problémy dotýkající se VŠECH DĚTÍ?

Co je parlamentní demokracie? Péče o veřejný zájem většiny uskutečňovaná prostřednictvím demokraticky volených zastupitelů, anebo DIKTATURA MENŠIN?


Myslím, že z výše naznačeného hlediska má pan prezident pravdu a děkuji mu za to, že tuto pravdu dnes ve sněmovně politikům a nám všem připomenul.

J.Týř



Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.