Konference o vzdělávání ve světě technologií. Jak technologie mění školství a trh práce? Co je důležité při výchově dětí?

pátek 19. října 2018 ·

"Když si dnes pustíme třeba deset let starý science fiction film, s překvapením zjišťujeme, že to, co se odehrává na obrazovce, se v mnohém stává skutečností. Hlasového asistenta využívajícího jednoduchou umělou inteligenci už dnes máme v kapse v mobilním telefonu, potkáváme roboty, jak spolupracují s lidmi ve skladech a továrnách, celá města dnes sledují kamerové systémy se schopností rozeznat tváře. Vše, co známe z filmů, se aktuálně děje v přímém přenosu. Dokážeme se těmto změnám přizpůsobit? Ale hlavně, dokážeme na tyto změny připravit další generaci, naše děti?," uvádějí téma konference její pořadatelé ze společnosti Scio. A pokračují:

Cíl naší konference je jednoduchý. Pojďme se zamyslet se nad tím, jaké je místo člověka uprostřed těchto proměn. Jak vychovat a vzdělávat novou generaci, aby film, který se nám odehrává před očima, měl dobrý konec.

Konference proběhne 27. listopadu v Praze.


Další informace a možnost přihlášení naleznete zde

2 komentářů:

mirek vaněk řekl(a)...
19. října 2018 v 7:08  

Děti netřeba připravovat, pro ně je a bude to každodenní realita. Připravit je třeba dospělé.

laimes řekl(a)...
20. října 2018 v 21:09  

www.youtube.com/watch?v=w0dkTpFa02w

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.