Vyjádření k didaktickým testům z anglického jazyka

čtvrtek 13. září 2018 ·

Vyjádření k didaktickým testům z anglického jazyka podzimního zkušebního období společné části maturitní zkoušky 2018: Závěry jednání Nezávislé odborné komise MŠMT potvrzují, že didaktický test podzimního termínu maturit z anglického jazyka odpovídá požadavkům kladeným na maturanty.

Nezávislá odborná komise MŠMT dospěla k závěru, že všechny úlohy v didaktickém testu z anglického jazyka v podzimním zkušebním období 2018 i didaktický test jako celek odpovídají Katalogu požadavků zkoušek společné části maturitní zkoušky z anglického jazyka platného od školního roku 2015/2016.

Komise se zároveň v reakci na podnět MŠMT zabývala kvalitou nahrávek k poslechovým úlohám testu a konstatuje, že nahrávky nevykazují žádné nedostatky, což potvrzují i psychometrické charakteristiky těchto úloh.


Zdroj: Tisková zpráva MŠMT

2 komentářů:

laimes řekl(a)...
13. září 2018 v 10:18  

cizí jazyk bohatě stačí 2 roky na zš a dva roky na sš,maturity z cizího jazyka jest nesmysl, již nejsme v rakousko- uhersku

PP řekl(a)...
13. září 2018 v 12:38  

A nejdříve v páté třídě, i to považuji za násilně brzy.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.