Střední školy mohou využívat výukové materiály k tématu hybridních a elektrických vozidel

pátek 21. září 2018 ·

Volně dostupné pracovní listy, výuková videa a metodiky nabízí web mezinárodního projektu Green Wheels. Výukové a učební materiály jsou zaměřeny na problematiku servisu, opravy a údržby hybridních a elektrických vozidel a jsou v češtině ke stažení na stránkách www.gwproject.eu. Využít je mohou učitelé a žáci středních automobilních škol, ale i dalších oborů ze skupin elektrotechnika a strojírenství. Část materiálů je přínosná i pro střední školy mimo automobilní oblast.


Připraveno je 82 pracovních listů pro žáky včetně metodických pokynů pro učitele. „Dále e-learning pro učitele, jak pracovní listy využívat, učitelské webináře o metodologii nebo pracovní listy pro odbornou angličtinu zaměřenou na oblast automotive,“ říká Helena Úlovcová z Národního ústavu pro vzdělávání, který je jedním z partnerů projektu Green Wheels v České republice. Nové pracovní listy, výuku v anglickém jazyce i e-learning ověřují od loňského školního roku ve Střední škole automobilní Holice.

Napříč obory se lze inspirovat například videozáznamy z výuky nebo inovativními pedagogickými metodami. „Zavedení těchto metod do výuky je pro učitele zpočátku náročnější na důslednou přípravu,“ uvádí Michal Šedivka, ředitel Střední školy automobilní Holice. Například 15 odborných videí s českými titulky je připraveno pro použití ve výuce metodou tzv. převrácené třídy, kdy je aktivita a zodpovědnost do značné míry přesunuta na žáka. „Žáci se postupně naučí spolupracovat, vyhledávat si sami informace a aktivně se na výuce podílet. Přínosem jsou pak zábavnější hodiny, čímž se zvyšuje motivace žáků i jejich aktivita. Žáci tak přebírají odpovědnost za své učení a jeho efektivitu,“ upřesňuje Michal Šedivka.

Tříletý projekt Green Wheels zahájil svou práci na konci roku 2016 a je financován Evropskou unií v rámci programu Erasmus+. Sdružuje celkem 14 subjektů ze 4 zemí – kromě České republiky je do něj zapojeno také Slovensko, Maďarsko a Velká Británie. Hlavním koordinátorem projektu je česká organizace Centre for Modern Education (CfME). Za profesní organizace je zapojen Moravskoslezský automobilový klastr.


Další informace naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.