Odbory: Platy ve školství proti jiným oborům výrazněji nerostou

středa 19. září 2018 ·

Školské odbory na tiskové konferenci varovaly, že tempo růstu platů učitelů je pomalé na to, aby se do roku 2021 podařilo naplnit vládní slib, že učitelské platy se zvýší o polovinu. Informuje ČTK.

"Platy rostou dynamicky i v jiných resortech. Plat ve školství by měl být konkurenceschopný a motivující. Když ale vidíme, jak rostou platy u ostatních skupin zaměstnanců veřejného sektoru, tak dynamiku u pedagogů už víceméně nevidíme... Jestliže rostou platy dynamicky v jiných sférách, musí ve školství růst ještě dynamičtěji," cituje ČTK místopředsedkyni školských odborů Markétu Seidlovou.




Celý text naleznete zde

1 komentářů:

Tomáš Barták řekl(a)...
19. září 2018 v 7:06  

Opravdu nerostou. Jen podle častých novinářských projevů a článků je většina veřejnosti přesvědčena, že je tomu jinak. (Stokrát opakovaná lež se stává pravdou.)

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.