Teenagery v Brně terorizuje rozsáhlý gang, jeho vůdce si říká Kapitán

sobota 4. srpna 2018 ·

Až 130 členů má nejspíš organizovaná skupina, která si říká Vaňkovka gang a terorizuje teenagery v brněnských Bohunicích. Jde o mládež ve věku asi 16 až 20 let, kterou řídí ještě nezletilý mladík, který si nechává říkat Kapitán. Před týdnem si v Bohunicích vyhlédli čtrnáctiletého chlapce a zkopali ho u dětského hřiště do hlavy tak, že musel do nemocnice. Reportáž přináší iDNES.cz.


Ve skupině, která má útoky na svědomí, jsou například děti ze sociálně slabých rodin, které prošly diagnostickým ústavem a svého „šéfa“ bezhlavě poslouchají.

„Přijedou se prostě rvát. I když se setkáme mimo obvyklá místa, kam chodíme, stejně si nás najdou. Vyprovokují nás, vyberou si zpravidla nejslabšího a pustí se do něho. Na jednoho naběhne celá tlupa kluků, kteří mají kolem osmnácti,“ popsaly děti z Bohunic, které byly svědky několika incidentů. Kvůli jejich věku redakce nezveřejňuje jména.

Poté, co se začaly šířit informace o napadení chlapce na konci minulého týdne, ozývají se i další lidé, kteří se pravděpodobně dostali do konfliktu s členy gangu nebo viděli, že někoho ohrožují. A zřejmě se jejich aktivity neomezují jen na Bohunice, ale i na další čtvrti. „Problém je, že lidé incidenty nehlásí a nevíme o tom. Vše se nyní dozvídáme až zpětně,“ říká mluvčí Městské policie Brno Jakub Ghanem.

Řádění gangu už vyšetřují brněnští kriminalisté. Poznatky o jeho existenci mají delší dobu, vzhledem k tomu, že většina členů ještě není plnoletá, nechtějí vyšetřování příliš komentovat.

Redakci se přes sociální sítě podařilo spojit s šéfem party Kapitánem, byť on sám tuto přezdívku popírá. Stejně jako výše popsané činy. „Všechno si vymyslely děti z Bohunic, protože nesnesou prohru. Není pravda, že jsme zbili čtrnáctiletého kluka. Bylo to na férovku, tedy jeden na jednoho. Taky jsem byl zraněný a nikdo to neřešil. Takové věci si máme řešit mezi sebou a netahat do toho policajty. Děcka z Bohunic z nás prostě mají nervy, a tak si vymyslely povídačky o gangu,“ napsal mladík.


Celý text naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.