Školáky deset let učila falešná pedagožka, diplom padělala už podruhé. Děti ji měly rády.

neděle 8. července 2018 ·

Na základní škole v Hevlíně na Znojemsku působila učitelka s padělaným diplomem. Přitom stejným způsobem už jednou podváděla, ale obvinění bylo staženo. Nyní jí za falšování úřední listiny hrozí rok vězení. Falešná učitelka byla přitom jinak bezproblémová, děti ji měly rády, oblíbená byla i u svých kolegů. Reportáž přináší iDNES.cz.


ZŠ v Hevlíně (hevlin.cz)
Jenže poté, co vyšlo najevo, že má padělaný doklad o studiu, ředitelce školy Josefě Omelkové nezbylo nic jiného, než kolegyni propustit.

„Pedagožka“ zfalšovala diplom z olomoucké Univerzity Palackého. „Univerzita podala na dotyčnou paní trestní oznámení a v této věci momentálně probíhá trestní řízení. Není to první a zřejmě ani poslední případ padělaného diplomu, podobné případy už se v minulosti staly několikrát,“ prohlásil tajemník olomoucké univerzity Tomáš Franta.

A znojemská okresní státní zástupkyně Lenka Peroutková potvrdila, že věc byla postoupena policii a následovat bude standardní postup – tedy policejní vyšetřování.

Případ je o to více zarážející, že se žena podobného podvodu nedopustila poprvé. Před dvanácti lety zfalšovala diplom z Masarykovy univerzity v Brně, když nastupovala do znojemské Základní školy JUDr. Josefa Mareše. Tehdy bylo obvinění staženo, protože zaplatila škodu.

Kdo by však čekal, že na falešnou pedagožku mají zlost rodiče dětí, které v Hevlíně učila, je na omylu. „Paní učitelka byla velice oblíbená, školou žila. Myslím, že dostala přes prsty, tak proč z toho dělat mediální senzaci? Byla za tu nejlepší jak výukou, tak svým přístupem k dětem a rodičům. Pořádala akce, vedla kroužky a měla srdce na dlani. Lhát se nemá, ale touto lží nebylo ublíženo,“ napsala například Eva Adamová v diskusi o zfalšovaném diplomu na stránkách Pedagogické fakulty Masarykovy univerzity.

Celý text naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.