Na cestu Evropou zdarma vyrazí přes tři sta mladých Čechů. Jízdenky jim zaplatí Evropská unie

neděle 8. července 2018 ·

V rámci projektu Discover EU nadělí Evropská komise (EK) 15 tisícům osmnáctiletých Evropanů mezistátní vlakové jízdenky zdarma. Na Českou republiku podle počtu obyvatel vyšlo 311 míst, která se bezezbytku zaplnila. Dohromady se podle údajů Evropské komise do projektu přihlásilo 100 480 zájemců. Z Česka celkem 2123. Informuje Aktuálně.cz.


Žadatel musel plánovanou cestu uvést už při registraci. Cesta má podle pravidel komise vést minimálně přes jedny hranice, ale zároveň cestovatel nesmí navštívit více než čtyři cizí státy v Evropské unii.

Zároveň musel zájemce odpovědět na pět otázek spojených s Evropským rokem kulturního dědictví v roce 2018 a iniciativami EU zaměřenými na mládež.

Evropská unie také účastníky programu žádá, aby svou cestu dokumentovali a fotky sdíleli na sociálních sítích. O své cestě mohou také uspořádat prezentaci ve svém městě či obci, ale tato podmínka je dobrovolná.

Na první fázi projektu unie vyčlenila 12 milionů eur (přes 300 milionů korun). Nyní zvažuje, že na podzim otevře další kolo přihlášek. Pokud bude zájem, počítá s výrazným navýšením rozpočtu a tedy i s vyšším počtem cestovatelů.

Celý text naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.