Kvalitní vzdělání je prioritou vlády, nikoliv jejích členů. Už třetí ministr má problém, Babiš ho podržel

čtvrtek 26. července 2018 ·

Premiér Andrej Babiš už před časem žertoval, že kdyby se prověřily diplomky všech poslanců, tak by možná Sněmovna nezůstala usnášeníschopná. Teď se zdá, že by spíše bylo nutno prověřit studia všech členů vlády. „Jestli to půjde takto dál, tak bude v září sedět ve Sněmovně úplně jiná vláda než ta, co dostala důvěru. Kde to jsme?“ zlobí se lidovecký poslanec Marek Výborný. Reportáž přináší Seznam Zprávy.


Andrej Babiš (psp.cz)
Vždyť kabinet tím ztrácí hodně věrohodnosti. Hodlá alespoň demonstrovat, že studia všech ostatních ministrů jsou v pořádku a včas odhalit případný další problém? „Nic takového zatím neplánujeme,“ odpověděla stručně mluvčí vlády Petra Doležalová.

Premiér Babiš ve středu oznámil, že nebude po Lubomíru Metnarovi požadovat rezignaci kvůli pochybnostem kolem jeho diplomové práce. Babiš řekl, že s ministrem věc probral a domnívá se, že se možná dopustil chyby v citaci, ale v seznamu zdrojů použitou literaturu měl.

Metnar vystudoval Vyšší policejní školu Ministerstva vnitra ČR, později při zaměstnání Pedagogickou fakultu Ostravské univerzity, kde získal titul magistr.

Česká televize zjistila, že jeho diplomová práce postrádá odkazy, takže není vždy jasné, čeho je autorem a co převzal. Tématem Metnarovy diplomové práce z roku 2004 na Ostravské univerzitě na katedře technické a pracovní výchovy Pedagogické fakulty bylo „kolektivní investování“.


Celý text naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.