Prémii Otto Wichterleho letos získalo 23 mladých vědců

sobota 9. června 2018 ·

Předsedkyně Akademie věd (AV ČR) Eva Zažímalová udělila Prémii Otto Wichterleho pro rok 2018 celkem 23 mladým vědcům a vědkyním. Ocenění je určené pro badatele do 35 let, kteří jsou perspektivní a již nyní dosahují skvělých výsledků. Mezi oceněnými jsou fyzikové, chemici, biologové, ale také sociologové a historici. Prémii dostalo 16 mužů a 7 žen. Informuje ČTK.


Eva Zažímalová (avcr.cz)
Podle mluvčího AV ČR Jana Martinka letos odborná porota vybírala z 45 návrhů. "Přišly z 24 pracovišť AV ČR, to je téměř polovina všech výzkumných pracovišť," uvedl. Prémie Otto Wichterleho je spojená s finanční podporou výzkumu až do výše 330.000 korun. Částka je rozložená na tři roky.

Podle Zažímalové jsou mezi oceněnými mladí vědci, kteří představují budoucnost české vědy. "Byli bychom rádi, kdyby se mezi nimi objevil další Otto Wichterle," řekla. Porotci ocenili deset badatelů z oblasti věd o neživé přírodě, osm výzkumníků živé přírody a pět vědců ze společenských a humanitních věd.



Celý text naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.